2020-10-03 09:10:06• hírek • Agerpres / Bede Emőke

Az ország 338 tanintézetében online zajlik az oktatás

Az ország 338 oktatási intézményében a piros forgatókönyv szerint, azaz online zajlik a tanítás, 4539 tanintézetben a sárga forgatókönyvet alkalmazzák, azaz hibrid oktatás folyik, 12.779 intézményben pedig a zöld forgatókönyv szerint zajlik a tevékenység - jelentette a szaktárca a megyei tanfelügyelőségek által péntek délig közölt adatokra hivatkozva.

A minisztérium kiemeli, hogy a 338 tanintézet közül mindössze 159 alkalmazza a piros forgatókönyvet az intézménybe járók körében jegyzett koronavírusos megbetegedések miatt. A többi 179-ben részben a településen jegyzett magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.


A szaktárca hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.


Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.


Szatmár megyében is vörös forgatókönyvre tért át egy iskola

„Kedves diákok, tisztelt szülők. A Turc község területén regisztrált új megbetegedések magas száma miatt az Anghel Saligny Műszaki Líceumnak át kell térnie a vörös forgatókönyvre, melynek értelmében az oktatási tevékenység szeptember 30. és október 9. között online fog zajlani” – írta közleményében az oktatási intézmény vezetősége. Viszont nem az iskolabezárás volt az első jele annak, hogy a községben emelkedik a fertőzések száma, hanem az, mikor a Turcon található ügyeleti központról kiderült, koronavírus-fertőzés miatt be kell zárnia. Mi több, a közegészségügyi igazgatóság döntése nyomán ugyanígy kellett cselekednie az orvosi és a fogászati rendelőknek is, tehát a lakosság egészségügyi vészhelyzet esetén csak a 112-es segélyhívó telefonszámot tárcsázhatta. Arra kérjünk Önöket, hogy tartsák be a hatóságok szájmaszk-viselésre, társadalmi távolságtartásra és kézhigiéniára vonatkozó utasításait - szólította fel a község lakosságát hivatalos Facebook-oldalán a polgármesteri hivatal.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: